Events  
     
     

„Aurul negru”, sarbatorit in „patria vinurilor rosii”

A treia aniversare a Petroleum Club

In preajma celei de-a treia aniversari a Petroleum Club, membrii asociatiei au fost invitati, in ziua de 24 septembrie, la o degustare de vin si un barbecue, pentru a sarbatori impreuna nu numai trei ani de activitate fructuoasa, ci si o alta resursa naturala a Romaniei, vinul. Cel mai bogat anotimp al anului nu putea fi celebrat mai bine decat in vestita regiune viticola Dealu Mare, cunoscuta in mod generic ca „patria vinurilor rosii”.


Asezata in inima tarii, aceasta podgorie are o istorie care isi are inceputul in epoca geto-dacica, continuand in cea romana (soiul de struguri Gordin, specific podgoriei, si-ar trage numele de la cel al generalului roman Gordinius, stabilit in aceasta zona in secolul al II-lea) si, neintrerupt, mai tarziu, pana dupa retragerea romana. Incepand cu secolul al XV-lea, existenta viilor este atestata prin documente, tranzactii comerciale si succesiuni de averi, petrecute in centrele viticole ale podgoriei Dealu Mare: Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura si Tohani. Aici, langa Urlati, s-a serbat cea de-a treia aniversare a Petroleum Club, la Crama Urlateanu, renumita datorita indelungatei traditii viticole, dar si a arhitecturii si locatiei de un pitoresc deosebit. La sfarsitul anului 1999, Cramele Prahova S.A. a restaurat conacul si crama, construite in 1922, dorind sa exploateze in totalitate farmecul „aurului lichid” prin organizarea degustarilor de vin, deoarece Urlatii sunt un blazon inconfundabil al podgoriei de lunga si bogata poveste care este Dealu Mare. Aici, pe o colina, este asezat conacul Urlateanu, din pridvorul caruia ochiul se imbata cu privelistea viilor scaldate de soare.


Dupa o scurta calatorie cu autocarul de la Bucuresti, membrii Petroleum Club au sosit la Crama, unde au fost intampinati de catre gazde care i-au condus in pivnitele subterane, dispuse in trepte. Vizitatorii au avut ocazia sa vada baricurile de stejar in care se matureaza vinurile rosii si stativele in care se pastreaza spre invechire mii de sticle, la fel ca in cele mai renumite crame din lume. Dupa prezentarea istoricului regiunii si al conacului a urmat degustarea langa baric a unor vinuri rosii care, pe drept cuvant, i-au emotionat pe cei prezenti. Invitatii au urcat apoi in sala de degustare unde au savurat vinuri rosii, albe si rose obtinute din soiuri nobile pure, desfatandu-se cu licoarea zeilor intr-un spatiu amintind de vremurile in care au trait boierii si logofetii Urlateanu.


A urmat un barbecue, in timpul caruia membrii Petroleum Club si ceilalti invitati au avut prilejul sa se bucure si de privelistea mirifica a dealurilor scaldate in soarele ce apunea domol. Conversatiile s-au animat pe veranda conacului, printre subiectele abordate aflandu-se si proiectele viitoare ale asociatiei, dintre care urmatorul va fi seminarul IT’s about Integration, organizat in cooperare cu It’s Efficiency Consultanta, la Hotelul Hilton, in zilele de 6 si 7 octombrie a.c.

Ca si in alti ani, Petroleum Club s-a dovedit asociatia ideala pentru ocazii informale, de socializare, pentru profesionistii din industria de petrol, gaze si energie, invitatii rezistand cu greu ispitei de a procura de la Crama Urlateanu, inainte de plecare, vinuri de exceptie pentru vinoteca personala.Pentru a vizualiza si a descarca mai multe poze de la acest eveniment
click AICI

 
 

Home | Statute | Members | Application details | Calendar of events | Related links | Contact us